LIGE NU:

Flere vil have kosmetiske behandlinger

Nordjyderne vil gå langt for at se godt ud. Flere skønhedsklinikker og privathospitaler i landsdelen oplever, at efterspørgslen på kosmetiske behandlinger og plastikoperationer stiger.

Et af stederne er i Aalborg på privathospitalet Aleris-Hamlet, hvor for eksempel anti-rynkebehandlinger hitter.

- Jeg oplever en stor udvikling især her i Nordjylland, i forhold til for bare et par år siden. Det bliver mere naturligt, og det er noget som folk ligesom bare kommer og ser, og prøver, siger Helle Bach, der er kosmetisk koordinator hos Aleris-Hamlet.

37-årige Lise Lassen fra Aalborg skal have en botoxbehandling. Hun skal have sprøjtet botox ind i huden for at slippe af med rynker i panden. TV2/Nord har fået lov at kigge med, imens hun bliver behandlet.

- Det har en rigtig god effekt. Jeg synes det er et fint hjælpemiddel. Vi bruger i forvejen så mange penge på cremer og så videre, ikke også, siger Lise Lassen.

Lise Lassen får lavet botox-behandlingen tre-fire gange om året. En sygeplejerske optegner de steder, Lise Lassen skal stikkes.

- Hun stikker en nål i min hud, men det er ikke noget særligt. Det kan sagtens overleves, siger Lise Lassen på briksen.

Det seneste år har der ifølge Aleris-Hamlet været en stigning på 35 procent i antallet af kosmetiske behandlinger med Botox og Restylane, der er antirynke-behandlinger.

Men for mange stopper det ikke her. Også plastikkirurgi som brystoperationer og øjenløft bliver mere almindelige hos Aalborg-afdelingen.

- Folk vælger meget det direkte indgreb også. Før i tiden ville man have et indgreb der bar lidt mindre, nu vælger man et lidt større indgreb, siger Helle Back fra Aleris-Hamlet.

Lise Lassen mener, at det er blevet mindre tabubelagt at lægge sig under kniven og nålen.

- Det er ikke noget overhovedet jeg skammer mig over, slet ikke, siger hun.

Behandlingen tager cirka et kvarter. Først om nogle dage vil Lise Lassen kunne se og mærke effekten.