LIGE NU:

Flertal i byråd lukker fire skoler i Jammerbugt

På trods af massive protester fra over 400 fremmødte tilhørere til de lukningsdømte skoler, kunne de ikke stille noget op over for et flertal i Jammerbugt byråd torsdag aften.

Byrådsmødet var flyttet til Brovst Hallen på grund af den store interesse for punkt et på dagsordenen omkring skolestrukturen. Debatten har kørt i næsten et år, og torsdag aften var der mødt 400-500 tilhørere op til de skoler, der blev nævnt efter forhandlingerne i tirdags.

Her kom det frem, at et flertal i byrådet støttede op om forslaget om at lukke skolerne i Hjortdal, Øland-Langeslund, Ingstrup og Moseby.

Flere tilhørere til lokalskolerne var mødt kampklædt op i et spinkelt håb om succes med et sidste oprør:

- Det er nok naivt, men hvis ikke det lykkes os at stoppe skolelukningen i Hjortdal, som vi finder ødelæggende for vores lille lokalsamfund, så håber vi at vi kan udsætte beslutningen lidt, så vi kan nå at etablere en friskole, siger Tine Bilgram, formand for beboerforeningen i Hjortdal.

Men håbet bristede klokken 19.45 i Brovst Hallen, hvor byrådsmedlemmerne rejste sig for at stemme om forslaget om lukningen af de fire skoler.

26 af 27 byrådsmedlemmer var mødt op. 21 stemte for forslaget, mens tre stemte imod, to undlod at stemme, mens en som sagt ikke var mødt op.