Foto: Michael Kragmann (Arkiv)

Flest efterlønnere på Læsø

Fire nordjyske kommuner ligget i top 10 over antal efterlønnere i kommunen, og det er Læsø Kommune, der indtager førstepladsen.

Læsø Kommune er den kommune i Danmark, der har flest efterlønnere i alderen 60-64 år. Kommunen topper med 38,3 procent efterlønnere i den aldersgruppe. Det viser en ny optælling i tal fra Danmarks Statistik over antallet af efterlønnere i 3. kvartal af 2013, som Ritzau har lavet.

Tre andre nordjyske kommuner ligger også i top ti i opgørelsen. Det er Jammerbugt på 5. pladsen efterfulgt af Frederikshavn på 6. pladsen og Brønderslev på 9. pladsen.

Ser man på regionerne, så er det også Region Nordjylland der topper. Her er 33,4 procent af de 60 til 64-årige efterlønnere.

De høje tal i Nordjylland til trods, så er antallet af efterlønnere alligevel på tilbagegang, og det tyder på, at den tendens fortsætter, fortæller chefanalytiker Martin Madsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Der er overraskende få på efterløn i dag i forhold til, hvad man forventede, da man gennemførte efterlønsreformen. De færre efterlønsmodtagere og den stigende beskæftigelsesgrad blandt ældre er med til at styrke de offentlige finanser fremadrettet, siger Martin Madsen til Ritzau.