LIGE NU:

Flest glade smil i Nordjylland

Nordjyske virksomheder er danmarksmestre i at score glade smileys. Det skriver Nordjyske Stiftstidende i dag.

Hvis man befinder sig i Nordjylland, er der ingen grund til at være bekymret for at sætte tænderne i en pizza eller hive en pakke hakket oksekød op fra køledisken. Heller ikke ældre skal frygte for helbredet ved maden fra plejehjemmets køkken.

Den nordjyske fødevarebranche er nemlig langt bedre end landsgennemsnittet, når det kommer til uddelingen af Fødevarestyrelsens glade smileys.

Det viser en analyse af tal fra Fødevarestyrelsen, som Nordjyske har lavet.

Hele 92,5 procent af de i alt 4922 nordjyske virksomheder, der har med fødevarer at gøre, har en glad smiley hængende i øjeblikket som bevis på, at alt er i orden hos dem. I hele landet er det kun små 80 procent, der kan prale af det.

I den anden ende af spektret har kun 1,4 procent af de nordjyske fødevarevirksomheder en sur smiley hængende. På landsplan ligger procenten på 4,4. Begge nordjyske tal er opgjort ud fra seneste kontrolrunder, foretaget før 1. april i år.

- Det er glædeligt, at virksomhederne er blevet så gode til at overholde reglerne, at vi ikke behøver uddele ret mange af de kedelige smileys, siger Birgitte Horn, som er kontrolchef ved Fødevarestyrelsens afdeling i Aalborg.