LIGE NU:

Flest ulykker i Nordjylland

200 personer blev enten blevet dræbt eller kom alvorligt til skade på de nordjyske veje fra 2007-2011 på grund af spritkørsel. Dermed indtager Nordjylland en førsteplads blandt landets 12 politikredse.

I perioden skete der i landsdelen 861 ulykker, som resulterede i dræbte eller svært tilskadekomne, og i 200 af ulykkerne var én eller flere af parterne påvirket af alkohol. Det skriver Nordjyske Stiftstidende på baggrund af tal fra Rådet for Sikker Trafik.

Ifølge projektleder Michelle Laviolette fra Rådet for Sikker Trafik er en væsentlig årsag, at der ikke er så mange alternative transportmuligheder i provinsen, som der eksempelvis er i København, hvor et stort antal tog og busser kan køre folk hjem.

I politikredsene Københavns Vestegn og København skete der tilsammen 98 ulykker med dræbte og alvorligt tilskadekomne på grund af spirituskørsel i perioden 2007-2011, altså knap halvt så mange som i Nordjylland.

Rådet for Sikker Trafik har netop indledt dette års julefrokost-kampagne, og rådene er de samme, som man kender fra tidligere år: Før folk tager til julefrokost, skal de have styr på, hvordan de kommer hjem, og så skal man selvfølgelig stoppe venner og kolleger, der vil køre hjem, selv om de har drukket for mange juleøl og snaps.