LIGE NU:

Flypendlere får skattesmæk

Nordjyske flypendlere bliver ikke fritaget for skattesmæk, det slår skatteminister Karsten Lauritzen (V) fast i dag. Men ministeren er klar til at gøre noget ved problemstillingen fremadrettet.

Et forsøg på at hjælpe bornholmerne er endt med at straffe nordjyske flypendlere, der nu kan se frem til et skattesmæk i 100.000 kroners klassen.

Folk, der pendler til og fra arbejde, trækker antal kørte kilometer fra i skat - uanset hvilken transportform, de vælger. Sådan har det været i 30 år, men i 2009 får de bornholmske flypendlere som en særregel lov til at fratrække deres faktiske udgifter til flybilletten - fordi der ikke er ret mange landevejskilometer på øen at trække fra.

I dag erkender skatteminister Karsten Lauritzen, at den såkaldte bornholmerregel er en fejl. Bornholmerreglen blev indført i under den borgerlige regering i 2011. Men alligevel, så afviser skatteministeren at ændre på lovgivningen med tilbagevirkende kraft.

- Det er svært at gøre noget ved. Det jeg vil bruge min energi på, det er at finde en løsning fremadrettet, der skal lægge klar inden udgangen af året, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det var Bjarne Laustsen (S) der i dag rejste problematikken i folketingssalen. Og han henstiller til, at man arbejder på at få annulleret flypendlernes opståede skattesmæk.

- Problemet er jo, at de er flypendlere, der er helt urimeligt ramt, og har fået regninger langt over 100.000 kroner. Og det er jo en regning, de har fået på et fejlagtigt grundlag. Og derfor vil jeg have ministeren til at undersøge, at det er muligt at slette de sager, det bygger jo på en fejl, siger Bjarne Laustsen.