Sumatratigeren afløser den sibiriske tiger i det nye rovdyranlæg. Foto: Aalborg Zoo

Den stærkt udrydningstruede asiatiske løve tager over efter sin afrikanske artsfælle. Foto: Aalborg Zoo

1 af 2

Flyttedag hos rovdyrene

Løverne og tigrene i Aalborg Zoo får snart luftforandring. Haven er allerede begyndt på et nyt rovdyranlæg - og de store katte selv bliver også skiftet ud.

Med donationer på i alt 18 millioner kroner er Aalborg Zoo nu klar til at gå i gang med et splinter nyt rovdyranlæg. Det nye anlæg kommer til at bestå af to meget store afdelinger, en til tigre og en til løver.

Begge dyrearter får en enorm forøgelse af deres nuværende areal, idet tigrene får dobbelt så megen plads som nu, mens løverne får et endnu større areal at boltre sig på. Samtidig udvides publikumsdelen indendørs til det tredobbelte.

- Vi kommer med det nye anlæg til at bryde markant med den traditionelle firkantede stil, for anlæggets ydre profil får et væld af forskudte hegn, indkig, rundinger og skæve vinkler. De ydre hegn bliver en blanding af høje stammer i pudset robinia, stålhegn, kunstige klipper og indkig i glas - og i fremtiden vil publikum kunne opleve dyrene i tre dimensioner: under jorden, på jorden og højt oppe over anlægget, fortæller zoolog Per Christiansen.

Når det nye anlæg står klar bliver de velkendte afrikanske løver skiftet ud med stærkt udryddelsestruede asiatiske løver, mens de ligeledes velkendte sibirske tigre udskiftes med sumatratigre, der også er akut truede i naturen.

Havens nuværende tigre flytter til Knuthenborg Safaripark, mens løverne sandsynligvis kommer til andre europæiske zoo?s.

Efter planen vil dyr og mennesker kunne tage anlægget i brug i forbindelse med påskedagene 2012.