Flyvestation Aalborg hjælper

Flyvevåbnet melder sig nu med hjælp til årets Danmarks Indsamling 2009, der kulminerer 24. januar. Det sker bl.a. fra Flyvestation Aalborg.

Her sættes flyvninger med Herculesfly på auktion, og i alt 80 pladser forventes solgt til en mindstepris på 1000 kroner pr. plads. Nogle af pladserne udbydes i pakker, som eksempelvis firmaer ventes at byde på, mens der også vil være mulighed for at byde på enkeltpladser. Flyveturene vil finde sted den 23. april, og der vil være mulighed for at stige på i Roskilde Lufthavn eller Flyvestation Aalborg. Gæsterne får også serveret en feltration og fremvist udstyr i løbet af dagen.
- Som offentlig virksomhed kan flyvevåbnet ikke direkte donere penge, men vi kan tilbyde oplevelser, så andre måske betaler, lyder det fra pressechef hos Flyvertaktisk Kommando, kaptajn Morten Valentin Jensen.
Hos Dansk Folkeparti sætter forsvarsordfører Ib Poulsen spørgsmålstegn ved, om det er en opgave for en offentlig myndighed som forsvaret at støtte indsamlinger.
- Det mener jeg dybest set ikke, det er. Grundlæggende er det ikke noget, det offentlige skal bidrage til, siger han men tilføjer, at det er en formildende omstændighed, hvis gæsterne blot er med på prøveflyvninger, som alligevel skulle være fløjet.
Og ifølge Morten Valentin Jensen er flyvningen rent faktisk lagt ind i de almindelige træningsplaner.
- Flyet skulle altså alligevel have gennemført sådan en flyvning med eller uden passagerer, forsikrer han.
/ritzau/

Forsiden lige nu