Flyvestation truet af lukning

Det politiske arbejde med at forme fremtidens forsvar er i fuld gang - og i denne uge betød det lukning af kasernerne i Sønderborg og Fredericia. Men røgen har knap nok lagt sig efter det slagsmål, før man nu tager hul på debatten om de jyske flyvestationer, herunder Aalborg.

Diskussionen om flyvestationerne, som allerede kommer op nu, har Aalborgs borgmester svært ved at forstå

- Blækket er dårligt nok tørt på det seneste forsvarsforlig, før man skaber frygt om flyvestationerne, siger Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen

Karsten Lauritzen, medlem af folketingets forsvarsudvalg og valgt i Nordjylland, kalder det derimod en reel frygt, at flyvestationen i Aalborg kan blive lagt sammen med en anden

- Især hvis der går bytte-bytte-købmand i det og Frederikshavn for eksempel får flådestationen, der nu ligger i Korsør, siger Karsten Lauritzen.

For Aalborg-borgmesteren er der ikke tale om arbejdspladser og byttehandler, men om at kunne fremvise den mest effektive flyvestation.

- Der er lige foretaget en kæmpeinvestering i to nye hangarer, og forsvaret har også en årlig huslejeindtægt på 16 millioner kroner fra Aalborgs civile lufthavn, så der skal ikke ret meget hovedregning til at regne ud, at Aalborg nok ikke er det dyreste sted, forsvaret har at drive, siger Henning G. Jensen.

Aalborg, Karup og Skrydstrup er de tre jyske flyvestationer, der er truet af lukning.