FOA advarer mod tyvstart

FOAs næstformand i Aalborg bakker ikke de sosuassistenter op, der går i konflikt allerede nu. De skaber unødvendig forvirring, lyder det.

De 12 arbejdspladser og 80 medarbejdere, der allerede tirsdag nedlagde arbejdet i Aalborg, får ikke ros af FOAs næstformand i Aalborg, Pia Pedersen.

- Alle happenings er gode, men vi bakker ikke op om arbejdsnedlæggelsen allerede i dag. Det skaber forvirring både hos vores medlemmer og de mennesker, der bliver ramt af konflikten. Er det i dag eller i morgen? Folk kan ikke finde ud af det, siger Pia Pedersen og understreger, at det ikke er FOA, der har opfordret til tyvstarten på konflikten.

Ifølge Pia Pedersen gik de 80 medarbejdere i aktion allerede tirsdag, fordi de ville bakke op om storkonflikten, selvom de ikke selv er udtaget til at konflikte i morgen. Ifølge Pia Pedersen, ønsker de at sende et signal til de politikere, der lovede bedre lønforhold under valgkampen.

Arbejdsnedlæggelse skal tyvstarterne selv betale for, understreger Pia Pedersen.

- Når det er en ulovlig konflikt, så er der hverken løn fra kommunen eller fra os. Så det betyder simpelthen, at de mister en del af deres løn.

/ritzau/