FOA: Fyringer bygger på gætværk

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Der er ikke belæg for at sige, at der fremover vil være færre opgaver i hjemmeplejen, fordi de ældre i Aalborg bliver mere selvhjulpne. Det mener FOA.

Aalborg Kommune meldte tidligere i dag ud, at der vil blive fyret 65 medarbejdere i hjemmeplejen, og i alt 130-150 stillinger vil blive nedlagt.

Fyringen skyldes ifølge kommunen, at Aalborg Kommune er blevet bedre til at hjælpe de ældre med at blive selvhjulpne. Men det er ikke hele sandheden, mener fagforeningen FOA.

- Beslutningen er truffet på et usagligt grundlag. Der er ikke belæg for at sige, at der fremover bliver færre opgaver i hjemmeplejen, og de ældre bliver bedre, siger sektorformand Jan Jensen, FOA.

- Besparelserne baseres udelukkende på en formodning om, at de ældre bliver bedre. Og der var på ingen måde velvilje ved gårsdagens forhandlinger mellem Aalborg Kommune og FOA Aalborg, fortsætter han.

Sektorformand er bestemt ikke tilfreds med kommunens ageren i sagen, som han mener er en del af sparerunde, hvor kommunen skal spare 50 millioner og mener, at kunne spare de 20 millioner på denne måde.

- Tag et politisk ansvar, rag kastanjerne ud af ilden og fjern de tåbelige besparelser, der rammer 65 familier og udelukkende er baseret på gætværk, siger han ifølge en pressemeddelelse fra FOA.

-

Forsiden lige nu