LIGE NU:

Fodboldfans tilbageholdt i Viborg

Politiet måtte skride til adskillige anholdelser efter SAS-Liga-kampen mellem Viborg og AaB, der endte med flaskekast og ballade.

At hooliganisme og fodboldvold ikke altid hænger sammen med dårlige resultater på fodboldbanen blev for alvor bevist søndag efter i Viborg. For selv om Aab SAS-Liga-mandskab hentede en 2-0-sejr i domkirkebyen, så valgte godt 40 ålborgensiske fans alligevel at lave ballade før, under og efter kampen.

Foretog præventive anholdelser
Allerede inden kampen havde Midt- og Vestjyllands Politi foretaget en håndfuld præventive anholdelser. Helt galt gik det dog kort efter kampen, da yderligere to af Aab's medrejsende fans måtte anholdes for at kaste med flasker.

Den disposition var en gruppe på 32 tilhængere tilsyneladende ikke helt enige i, og forsøgte derfor rent fysisk at befri deres kammerater ved at angribe hundepatruljen med de to tilbageholdte.

- Ja, de kunne ikke opføre sig ordentlig, så derfor er vi nu oppe på ca. 40 tilbageholdelser. Men det skete helt uden hundebid, så det er da lidt positivt, fortalte vicepolitikommisær Ove Jensen.

Uroen under kontrol
Politiet fik dog hurtigt uroen under kontrol og fik dem placeret op ad et hegn bag Viborg Stadion, inden de alle blev afhentet af en bus, der skulle kører dem tilbage til Aalborg. Altså med tre point og helt uden hundebid.