Fødevareminister: Fiskeri kan styrke vandkantsdanmark

Dansk fisk skal brandes ligesom dansk bacon, mener fødevareministeren, som tror, det kan hjælpe udkantsområder.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er enig med fiskerierhvervet i, at der er potentiale for mere vækst og for flere job i fiskerisektoren.

- Fiskeriet kan være med til at skabe mere vækst i "Vandkantsdanmark", hvor vi rigtigt godt kan bruge den. Men hvor det ofte er svært at skabe og opretholde nye arbejdspladser, og hvor fiskeriet har et særligt potentiale indenfor både service, forarbejdning, distribution og industriarbejdspladser, siger ministeren.

I 14 anbefalinger, som de fiskeproducerende erhverv har lavet på fødevareministerens opfordring, peges der blandt andet på, at myndigheder og politikere skal droppe deres hovedfokus på detailstyring og beskyttelse af fiskebestande.

I stedet skal fiskerne have friere hænder til ud fra nogle fastsatte rammer om forvaltning og miljøbelastning selv at vælge de bedste produktionsmetoder.

- Jeg vil ikke kommentere de enkelte anbefalinger, før jeg har modtaget dem. Vi skal fortsat sikre, at der også er fisk at fange i fremtiden. Men det står ikke i modsætning til et bæredygtigt fiskeri.

- Jeg tror, der er behov for en bedre branding af dansk fisk. Det kan være, at vi skal brande os på at være bæredygtige på fiskeriområdet og have bedre kvalitet end de andre, siger Dan Jørgensen.

Han ser frem til at se nærmere på anbefalingerne, som han mener falder i fin tråd med hans dagsorden om en bedre og sundere madkultur.

- Jeg tror sagtens, vi kunne få danskerne til at spise noget mere fisk. Med en så lang kyststrækning på 7000 km er det jo ærgerligt, at vi sælger det meste af vores fisk ude i verden.

Fiskerierhvervene håber, at de 14 anbefalinger fører til, at ministeren laver en tidsplan for gennemførelsen af dem og sikrer en bred politisk aftale om fiskeriets fremtid.


Seneste nyt

fra Nordjylland