Foto: Iben Hedemann

Fødselsdagsfest lander hos Ombudsmanden

Sagen om fødselsdagsreceptionen for Henning G. i Aalborg Lufthavn lander nu på Ombudsmandens bord.

Sagen om borgmester Henning G. Jensens fødselsdagsreception i 2010 er ikke helt slut endnu. Nu er sagen nemlig blevet indbragt for Folketingets Ombudsmand. Det skriver Nordjyske.

Det er journalist og debattør Bent Øberg, der har indbragt sagen for Ombudsmanden. I sidste uge så det ellers ud til, at der var sat punktum i sagen. Økonomi - og Indenrigsministeriet havde nemlig afgjort, at receptionen ikke var ulovlig.

D. 18. marts 2010 inviterede Aalborg Lufthavn 500 gæster til reception i anledning af borgmester Henning G. Jensens 60 års fødselsdag. Prisen for receptionen var 98.000 kroner. Bent Øberg klagede, fordi han mente, at gavereglerne for offentligt ansatte var overtrådt, da det var lufthavnen, der betalte for receptionen.

Lufthavnen har forklaret til ministeriet, at borgmesterens fødselsdag blev brugt som PR for lufthavnen, hvor Henning G. Jensen også er bestyrelsesformand.

Men nu har Bent Øberg indbragt ministeriets afgørelse for Folketingets Ombudsmanden, fordi han ikke mener, at ministeriet har undersøgt det, han bad dem om - nemlig gaveforholdet.

Nu skal Folketingets Ombudsmand vurdere om, man vil afvise sagen eller undersøge den nærmere.