Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Følg en patrulje: Politiet åbner op på Twitter

Du kan komme med helt tæt på en politipatruljes arbejde. Nordjyllands Politi åbner nemlig fredag op på twitter med opslag direkte fra patruljevognen.

Nordjyllands Politi skruer fredag den 31. maj op for Twitter-trykket. Politiet vil nemlig gerne invitere nordjyderne mere ind i deres hverdag. Så hvis du vil se, hvad en politipatrulje har af opgaver i løbet af en tilfældig dag i Nordjylland, så kan du følge med på deres twitter-profil fredag den 31. maj

Det er hele tre forskellige patruljer, der åbner op for deres arbejdsdag, så der bliver nok lidt at følge med i. Grunden til at politiet vælger at invitere inden for nu, det er at deres twitter-profil er rigtig populær. Politiets nordjyske twitter-profil følges nemlig af hele 65.000 mennesker.

Vi har en forpligtigelse til at vise offentligheden, hvilket arbejde vores patruljetjeneste udfører.

Politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø

- Vi har en forpligtigelse til at vise offentligheden, hvilket arbejde vores patruljetjeneste udfører. Og det kan vi blandt andet gøre via de sociale medier, siger politiinspektør ved Nordjyllands Politi, Claus Danø.

Det er dog ikke alle opgaver, politiet vil og kan fortælle om på Twitter. Nogle type opgaver kan indeholde personfølsomme oplysninger, eller der kan være en videre efterforskning at tage hensyn til. Disse begrænsninger tager dog ikke pusten fra Nordjyllands Politi.

- Vi har god erfaring med at balancere disse hensyn, så jeg tør godt love, at det meste kommer med, siger Claus Danø.

  Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Det er ikke første gang, at politiet i Nordjylland tweeter fra patruljevognen, og det bliver nok heller ikke sidste gang. De sociale medier er ifølge politiet nemlig et godt sted at fange borgerne.

- Vi vil gerne, en gang mellem, løfte lidt af sløret for opgaveløsningen i de spidse ender i patruljebilen, så borgerne kan få et indblik i vores arbejde derfra – så med passende mellemrum vil vi bruge de sociale medier offensivt på denne her måde, siger politiinspektør Claus Danø. 

Du kan følge med i politiets arbejde i morgen fredag den 31. maj fra klokken 07.00-07.00 på deres twitter-profil. Du kan også følge med på hashtaggene #patruljetweets og #politidk.