11:19

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Følg nordjysk kok der går efter guld i Frankrig

Lige nu er kokken Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel i gang med at kreere de lækre retter, der forhåbentlig kan sikre ham guldet, eller i hvert fald en podieplads, ved VM for kokke, den såkaldte Bocuse d?Or i Lyon i Frankrig.

Klik her og følg den spændende konkurrence, der slutter sidst på eftermiddagen.

Kenneth Hansen og hans assistent Kasper Christensen har været i skarp træning i et køkken hos Agro Food ved Århus, lige siden hovedingredienserne til de to retter til den prestigefyldte konkurrence blev offentliggjort i efteråret.

24 af verdens bedste kokke deltager. De 12 første var i ilden i går. Kenneth Hansen og Kasper Christensen er på i dag. Alle kokke får de samme hovedingredienser: Ørred og perlehøne.

De to danskere vandt sølv, da den europæiske afdeling af Bocuse d?Or blev holdt i Stockholm i maj 2014.

Svenskeren Tommy Myllimækki løb med guldet, men allerede dengang lovede Kenneth Hansen revanche i Lyon. Og forventningen var stadig den samme, da vi besøgte kokkene i træningslejren

- Lad os se, om vi ikke kan slå ham, når han nu ikke har hjemmebanefordelen, lød det fra Kenneth Hansen.

I vores udsendelse klokken 19.30 i aften stiller vi direkte om til Lyon og har forhåbentlig en reaktion fra den nordjyske mesterkok - uanset resultatet.

Øverst i artiklen kan du se optaktsindslaget, som vi sendte mandag. Her vurderer TV2s madekspert også Kenneth Hansens chancer.