Hirtshals Fiskefestival er en del af SmageDage festivalen, og blev afholdt den 4-6. august. Foto: Eigil Kirkegaard

Læsø Jomfruhummerfestival blev afholdt den 6. august, og her var der kokkekonkurrence, hvor de bedste kokke fra ind-og udlande dystede i gastronomisk madkunst. Foto: Lars Gundersen

1 af 2

Folk er vilde med Limfjordens delikatesser

Nordjyderne har netop afsluttet perlerækken af gastronomiske events under festivalen SmageDage – og der er tale om rekordbesøg.

Det nordjyske spisekammer bugner af uovertrufne lækkerier lige fra friskfangede fisk og skaldyr til duftende, vilde snapseurter og de lækreste kartofler.

Disse delikatesser har det været muligt at nyde under den årlige nordjyske festival SmageDage, som finder sted på fire forskellige tidspunkter henover sommeren, og netop er afsluttet. Og det er med gode resultater.

- I år kan festivallen melde om rekordbesøg og et hidtil uset gastronomisk niveau, skriver VistiNordjylland i en pressemeddelelse.

Festivallen blev afsluttet denne weekend på havnene i Nykøbing Mors, hvor der var rig mulighed for at smage på sæsonens første Limfjordsøsters.

Weekendens besøgende kunne også komme ombord på en kutter og lytte til erfaringerne fra østersfiskerne selv og deltage i østerssafari, hvor der var mulighed for at fange østers i selskab af en biolog fra Dansk Skaldyrscenter.

Ud over weekendens østerspremiere på Mors har SmageDage festivalen også budt på Skaldyrfestival på Mors, Jomfruhummerfestival på Læsø, Fiskefestival i Hirtshals og Muslingefestival i Løgstør, og tilsammen har de fem festivaller altså slået rekord, når man ser på antallet af madglade gæster.