LIGE NU:

Folkeskolelever må svejse igen

Eleverne på Bavnebakkeskolen i Støvring må svejse igen. Arbejdstilsynet havde ellers stoppet svejseundervisningen på alle folkeskoler i Danmark. Den beslutning er nu omgjort af Arbejdsmiljøklagenævnet, til stor glæde for elever og lærere på Bavnebakkeskol

Nikolaj Thiel er en af de elever på bavnebakkeskolen, som nu må lære at svejse.

- Det kan man bruge, hvis man reparere rustskader på biler og jeg vil gerne være enten smed eller mekaniker, siger Nikolaj Thiel

Svejsning i folkeskolen har været forbudt i godt et år. Derfor har Nikolaj Thiel og hans klassekammerater i erhvervsklassen på Bavnebakkeskolen i Støvring ikke fået den nødvendige uddannelse.

Det skal de igang med nu. Arbejdsmiljøklagenævnet har nemlig annulleret det forbud mod svejsning i folkeskolen, som arbejdstilsynet harvde udstedt.

- Det er pragtfuldt. Der er dejligt, at fornuften endelig har sejret, siger Arne Sloth Kristoffersen, Skoleinspektør, Bavnebakkeskolen.

Arbejdsmiljøklagenævnets afgørelse skyldes, at nævnet ikke mener at uddannelsen er arbejde for en arbejdsgiver og dermed ikke omfattet af loven om unges arbejde.

Nu kan Bavnebakkeskolen fortsætte sit arbejde med at gøre skolen til et sted for alle børn, også dem der vil arbejde med deres hænder.

- Vi lægger stor vægt på de praktiske fag. Derfor er det godt, at vi nu må svejse igen. Det er nemlig en af de elementer, der gør, at vi kan fastholde næsten 90 procent af vores elever i en ungdomsuddannelse eller et arbejde, når de stopper hos os. Det er væsentligt over landsgennemsnittet, siger Arne Sloth Kristoffersen.

Nu skal Nikolaj Thiel i gang med sit svejsekursus, så han kan blive klar til den uddannelse han gerne vil tage.

- Det bliver godt at lære det fra bunden, så man lærer om de farlige dampe. Det gør man jo ikke, når man står i garagen og lærer det selv, siger han.