Aalborg Universitet. Foto: Nick Clark (arkiv)

Folkeskoler og børnehaver starter i Nordjylland

Tiden er inde til, at universiteter og professionshøjskoler samarbejder om den vigtigste forudsætning for at realisere et moderne vidensamfund: Et uddannelsessystem i topform, sådan lyder meldingen fra Aalborg Universitet, og derfor åbner de nu et helt nyt laboratorium.

Den 4. november åbner LSP, Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis. LSP er baseret på et unikt samarbejde mellem University College Nordjylland og Aalborg Universitet.

Baggrunden for laboratoriet er, at et moderne uddannelsessystem er baseret på viden. Derfor producerer LSP forskningsbaseret viden om dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser - om klasseledelse, fagdidaktik, specialpædagogik, skoleledelse, læring, pædagogik og så videre.

Men forskningsbaseret viden virker kun, hvis den kan bruges. Derfor knytter LSP forskningsviden, professionsviden og praksisviden sammen.
Medio 2011 var mere end 500 skoler og børnehaver med mere end 20.000 medarbejdere i gang med professions- og institutionsudvikling via analysemodellen LP (Læringsmiljø og Pædagogisk analyse), som er forankret på Universety College Nordjylland. Denne virksomhed fortsætter med en stærk forankring af forskningstilknyttede aktiviteter på LSP på Aalborg Universitet.

Målet er, at universitet og professionshøjskole i fællesskab kommer med et bud på en forskningsbaseret pædagog- og læreruddannelse.