PixlArt og Thyrailer Trash Gang har fokus på billedkunst som historiefortæller ved Klitmøller. Foto: Pixlart.

Fond sender en million kultur-kroner til Nordjylland

Den Jyske Kunstfond, som er den ene af de Regionale Kunstfonde, har netop uddelt den anden runde af puljemidler - der kommer lige godt en million kroner til nordjyske projekter.

Kunstfonden har valgt at støtte i alt 29 stærke og visionære projekter, der vil bidrage til at styrke kulturelt iværksætteri i Jylland, og blandt projekterne er flere nordjyske. Blandt andet etableringen af PixlArts "TURkulTUR", der bliver en årlig begivenhed med fokus på Vendsyssels mangfoldighed af produktionssteder for billedkunst, skulptur, musik og teater. Det projekt får 125.000 kroner.

Vesthimmerlands Kommune får 90.000 kroner til kreativ erhvervsudvikling af og med Ny Nordisk folkemusik, mens Den almennyttige Fond for Psaligrafisk Kunst - bedre kendt som Papirmuseet i Hune  -får 100.000 kroner.

Aalborg Slots Teater får 150.000 kroner i støtte til forestillingen 2020 TOBAKKEN - Historien om C.W. Obens Tobakfabrik, mens foreningen til udvikling af LICC - Lønstrup International Crafts Center er blevet bevilliget 150.000 kroner til at lave forundersøgelser for. 

Det er enormt positivt, at Den Jyske Kunstfond spiller en aktiv og positiv rolle med støtten til de mange spændende projekter, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn. Arkivfoto/TV2Nord

-  Kunsten, entreprenørskabet og kreativiteten buldrer løs i Jylland. Det er enormt positivt, at Den Jyske Kunstfond spiller en aktiv og positiv rolle med støtten til de mange spændende projekter. Der er ingen tvivl om, at kunst kan være med til at udvikle vores lokalsamfund og skrue op for endnu flere tiltag, der kan berige os alle. Det er præcis derfor, det er så vigtigt, at vi bliver ved med at investere i kunsten, kulturen og vores virksomheder, siger kulturminister og nordjyske Rasmus Prehn. 

 

Læs også PixlArt rykker ind på den store scene

Den Jyske Kunstfond deler 50.000 kroner ud til projekt "Bunkerbio". Det er en aften med film, som bliver projekteret op på eksempelvis en bunker i surferparadiset "Cold Hawaii" i Klitmøller i Vestjylland. Om dagen vil der være kunst skabt af lokale fra Thy, men der skal også skabes borgerinddragende kunst i fællesskab med en kunstner. Formålet med projektet er at skabe et kunstnerisk tiltag i et område, som ikke byder på mange kunstneriske tiltag, og hvor man kan være sammen om kunsten i naturen.

Læs også Papirkunst i international klasse foldes ud i Nordjylland

Der falder en kvart million kroner af til projekt "Udsigt fra et plejecenter". Det er Limfjordsteatret på Mors, der går i dybden på scenekunstens virkemidler, og teatret vil bringe oplevelser til beboere, pårørende og medarbejdere på plejecentre i kommuner i lokalområdet. De vil undersøge, om der er grundlag for i tæt samarbejde mellem partnerne at udvikle nye tiltag og metodikker inden for plejesektoren med afsæt i scenekunsten.

Læs også Limfjordsteatret lancerer Akademi for Scenekunst

Fonden modtog i denne ansøgningsrunde i alt 42 ansøgninger, hvoraf i alt 29 projekter har fået den gode nyhed om, at de modtager støtte. Samlet set blev der søgt om tilskud for i alt 7,9 millioner kroner, og der blev uddelt midler for i alt 3,9 millioner kroner.