I tilfælde af lockout kommer der nødplaner i dag. Foto: TV2/Nord

Forældre kan igen få info om lockout-nødplaner

Der er igen være normal drift for skolernes intranet, oplyser UNI-C. Systemet bliver dog stadig overvåget.

Forældre, skoler, elever og pædagoger kan igen få informationer om nødplaner og nødskemaer i forbindelse med den mulige lockout af lærerne efter påskeferien. Det oplyser UNI-C, som står bag intranettet, SkoleIntra.

- Det er vores indtryk, at der er normal drift for alle igen, men vi overvåger det stadig, siger Per Thorbøll, vicedirektør i UNI-C, til Ritzau.

Fredag morgen oplevede mange skoler rundt i landet ellers at blive nægtet adgang til systemet. Problemerne opstod som konsekvens af nogle nye sikkerhedsforanstaltninger.

- Vi har lavet nogle sikkerhedstiltag på SkoleIntra torsdag, og det har vist sig på en del af serverne at være for meget sikkerhed, siger Per Thorbøll.

Siden fredag morgen er der blevet arbejdet på højtryk for at få løst problemerne. Særligt fordi folkeskolerne står i en speciel situation med den mulige lockout af skolelærerne hængende over hovedet.

- Vi er udmærket klar over situationen, og at den kanal mellem skoler og forældre er særlig vigtig lige i dag, så nu skruer vi en tand ned, så alle kan tilgå intranettet, siger Per Thorbøll.

Fredag er sidste dag før påskeferien, og de såkaldte nødskemaer skal lægges på intranettet, så forældre kan se, om deres børn har undervisning eller ej, hvis lockouten træder i kraft 1. april.

/ritzau/