LIGE NU:

Forårssolen kigger ned i weekenden

Weekendvejret byder på god chancer for havearbejde og udendørsaktiviteter. Vi kan få op til 10 graders varme.

Efter en uge med hue, vanter, nattefrost og glatføre, så ser det igen ud, som om foråret kigger forbi Danmark.

I weekenden kan vi se frem til solskin og temperaturer på op mod 10 graders varme, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).
- I kan roligt komme ud af vinterhiet. Der er ingen risiko for at få kuldechok i den kommende tid, forsikrer vagthavende meteorolog på DMI, Thyge Rasmussen.

Før vi kan nyde solskin og tocifrede grader, skal vi igennem en halvgrå fredag, der dog tegner sig mild:

- Der kommer lidt regn af og til over hele landet. Heldigvis mest i de mørke tider, siger Thyge Rasmussen.

Efter fredagen begynder det at klare op fra nord lørdag. Allerede sidst på natten bliver det klart i det nordjyske, mens man andre steder i landet må vente til hen ad formiddagen.

- Lørdagen bliver hæderlig, men jeg kan ikke udelukke enkelte byger, lyder det fra meteorologen, der tilføjer, at temperaturerne lægger sig mellem fem og 10 grader.

Det kommer dog til at blæse en del lørdag. Nordjyder kan få op til kuling sidst på dagen.

Søndag ser ud til at blive weekendens bedste vejrdag, hvor især jyder kan se frem til lune temperaturer på op mod 10 graders varme, og hvor hele landet får glæde af forårssolen.

- Det bliver klart pænest søndag. Vinden drejer til en nordvestlig og nordlig retning, og det betyder, at vi får mere klart og tørt vejr med en del solskin, lover Thyge Rasmussen.
Nattefrosten er dog ikke forbi endnu. Natten til mandag bliver nemlig frostkold:

- Vi er trods alt kun i den første halvdel af marts, og så snart det er klart vejr, kan der komme nattefrost, forklarer han.
Til gengæld ser søndagens pæne vejr ud til at være en smagsprøve på næste uges vejr.

- Den kommende uge fortsætter i samme spor med pæne temperaturer i dagtimerne, så det forårsagtige vejr er kommet for at blive, forudser vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen.