Foto: Ib William Christensen

Foreløbig dom: Ikke stormflod i Nørlev

Kystdirektoratets indstilling til Stormrådet kommer ikke sommerhusejerne i Nørlev til gode.

Når stormrådet senere mandag eftermiddag afgør, om og hvor der stormflod i forbindelse med stormen Egon, bliver det blandt andet på baggrund af en indstilling fra Kystdirektoratet. Og de mener ikke, der var stormflod ved Nørlev Strand Vesterhavet har taget flere sommerhuse til sig.

Det er kysttekniker og projektleder i Kystdirektoratet Holger Toxvig, der fortæller om direktoratets indstilling, og ifølge ham vurderer man at områderne, der blev oversvømmet som følge af højvande i Limfjorden bliver dækket af stormflodsordningen, men i Nørlev hvor enkelte huse blev ofre for Egons Hærgen og flere er på vej mod samme skæbne, anbefales det ikke.

Det skyldes at mens skaderne i Lemvig, Løgstør, Lendrup og de øvrige steder i Limfjorden, fik skader som følge af oversvømmelse. I Nørlev skyldtes skaderne - som jo er voldsommere end de i Limfjorden, skete på grund af erosion på grund af forhøjet vandstand.

Stormrådets afgørelse kommer som sagt mandag efter rådets møde, der begynder klokken 16. Rådets afgørelse behøves ikke være identisk med Kystdirektoratets indstilling.