Forhadt rensestation flyttet

Torsdagens trafikforlig indebærer, at DSB's klargøringsstation ved Lindholm Station flyttes til en placering længere nordpå.

Regeringens store trafikpakke betyder blandt andet at beboerne nær Lindholm Station, der i årevis har været plaget af støj fra DSB's rensestation, har fået en uventet gave.
Torsdagens trafikforlig indebærer, at DSB's klargøringsstation ved Lindholm Station flyttes til en placering længere nordpå.

Pengene skal bruges til at "flytte klargøringen fra den nuværende placering mod nord, så togene kan klargøres på et areal længere fra bymæssig bebyggelse. Det kræver at der anlægges et nyt spor vest for det bestående jernbanespor mod Hjørring. Arealet er disponibelt fra en tidligere banelinie og ikke bebygget", hedder det i notatet fra Trafikministeriet som den nordjyske folketingspolitiker Rasmus Prehn er kommet i besiddelse af:
"Det viser bare, at det kan lykkes, hvis borgerne kæmper længe nok for en sag", siger han idag til TV2/Nord.

Borgerne selv er glade men en smule skeptiske:
"Nu er den der trafikpakke jo en langtidsplan, så jeg ved jo ikke om der går måneder, fem år eller ti år, men vi er glade alligevel. Det er et skridt i den rigtige retning", siger Morten Kjær Hansen, der er nabo til togene.