Formand helliger hele sin tid på Ebh Bank

Egon Korsbæk forlader bestyrelsen i transportkoncernen DSV. Posten er uforeneligt med det arbejdspres, der ligger på ham i forbindelse med formandsposten i Ebh Bank.

Det mangeårige bestyrelsesmedlem i transportkoncernen DSV Egon Korsbæk fratræder sin post. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Den pludselige fratræden kommer i kølvandet på de store problemer, som nordjyske Ebh Bank befinder sig i. Egon Korsbæk begrunder sin fratrædelse med, at det fortsatte engagement i bestyrelsen for DSV "er uforeneligt med det arbejdspres", der ligger på ham i forbindelse med hans bestyrelseshverv i Ebh Bank.

Den kriseramte nordjyske Ebh Bank har til på fredag til at skaffe den kapital, som pengeinstituttet mangler for at opfylde lovens krav om solvens. Men der er ikke lyse udsigter. Ebh Banks administrerende direktør Jens Nielsen sagde i sidste uge, at det er meget usandsynligt, at banken kan støve så mange penge op. Der er nemlig tale om en halv milliard kroner.

I stedet arbejder man i banken på at finde en løsning med det nyligt stiftede statslige afviklingsselskab for nødlidende pengeinstitutter.

Ebh Bank kan ikke leve op til solvenskravet på otte procent. I sidste uge kom det frem, at det er et behov for yderligere nedskrivninger på op mod en halv milliard kroner, som har sat kniven for struben af det Fjerritslev-baserede pengeinstitut. Hvis ikke det lykkes at finde en løsning ryger tilladelsen til at drive bank.

Ebh Bank bliver dermed den første, der bliver reddet af den danske stats hjælpepakke til bankerne. Direktør Jens Nielsen håber på en løsning à la Roskilde Bank, hvor de gode dele af banken skilles ud til salg, mens resten får lov at gå konkurs.

/ritzau/