Fornuften bør sejre i kommunen

Farsø Motionsklub skal i dage forsøge at bevare deres kommunale tilskud, efter eksklusionen fra DGI i sidste uge. Lederen af det socialpædagogiske opholdssted Solhaven mener at kommune bør bevare den fornuft, som han mener DGI mangler.

Farsø Motionsklub er eksluderet af DGI, fordi der ved tre kontrolbesøg fra dopingkontrollen er fundet doping hos 7 udøvere i klubben.

De seneste 2 var den 12. januar, hvor to mennesker under behandling på Solhaven. Den blev testet positiv og den anden ægtede at blive testet.

Lederen af Solhaven finder eksklusionen af motionsklubben fra DGI håbløs.

- Det er jo helt håbløst, at DGI straffer en foreningen, der i den grad tager sit sociale ansvar alvorligt, siger Søren Virenfeldt.

Han appellerer til at de samme tåbeligheder ikke finder sted hos Vesthimmerlands Kommune.

- Jeg har tillid til at kommunen kan se, at Farsø Motionsklub rent faktisk gør en indsats, der er forbilledligt og derfor ikke straffer dem ved at fratage dem det kommunale tilskud, siger Søren Virenfeldt.

Forvaltningen i Vesthimmerlands Kommune har i dag møde med henholdsvis DGI og Farsø Motionsklub, inden Folkeoplysningsudvalget har et ekstraordinært møde klokken 18.00, hvor det kommunale tilskud skal drøftes.

- Indtil videre har vi kun hørt sagen gennem pressen, så når vi har set begge parterne i øjnene, så vil vi forholde os til den, siger formanden for kommunens kultur & fritidsudvalg, Torben Myrup (Venstre).

Hos Farsø Motionsklub ser man da også frem til dagens møder med fortrøstning. Klubben mener faktisk at de har en god sag.

- Vi giver masser af gode tilbud, og vi gør en indsats for at bekæmpe doping, både her i byen og ved at samarbejde med de øvrige motionsklubber og fitnesscentre i kommunen, siger Maibritt Svendsen, Formand for Farsø Motionsklub.

Forsiden lige nu