06:44

Foto: Iben Hedemann

Foto: Iben Hedemann

1 af 3

Forsøg: Kan du undvære din mobil?

Vi har dem med os overalt - vores telefoner er nærmest blevet fast inventar i hånden. Men kan du undvære din mobiltelefon i 24 timer? Den udfordring tog vores dybt telefon-afhængige forsøgsperson op.

Én mand. 24 timer - og ingen mobil. Thomas Normann Lund skriver den sidste facebook-opdatering og tjekker de sidste nyheder, inden vi tager telefonen fra ham i præcis et døgn. Klokken er 16.

- Jeg vil godt sige, at jeg er afhængig af min telefon. Hvis ikke jeg havde min telefon, så ville det være en katastrofe, siger Thomas Normann Lund.

Thomas' far er helt enig i den konklusion. Han fortæller om, hvordan familien tit må spole film tilbage for at Thomas kan få alt med, fordi han ligger med næsen begravet i telefonen.

- Til hverdag bruger han den enormt meget. Den er groet fast i hånden til hverdag. Som regel lægger han sig på sofaen efter aftensmad, og så er der ikke kontakt til ham før sengetid, siger Peter Lund, der er Thomas' far.

Thomas' telefon burde egentlig blive sendt til reparation, men det er ikke blevet til noget endnu, fordi han ikke kan holde tanken ud om at undvære den. Har den nemlig på sig hele tiden.

- Jeg har også telefonen med på badeværelset. Der kan ske noget vigtigt i de sekunder eller minutter, man er derude, siger Thomas Normann Lund.

Vi tager telefonen fra Thomas i 24 timer for at finde ud af, om han alligevel kan få hverdagen til at hænge sammen uden mobilen.

Se hvordan det gik i indslaget herover.