LIGE NU:

Først med papirløs produktion

Nordjyske Mekoprint er som en af de første virksomheder i landet skiftet til en stort set papirløs produktion.

I stedet har den nordjyske virksomhed indført tablet-computere og smartphones i hele produktionen, og det har givet øget effektivitet og større arbejdsglæde på produktionsgulvet.

Helt konkret har de ansatte i produktionen fået tildelt en håndholdt enhed, en såkaldt tablet-computer eller en smartphone, og det gør, at produktionslederne og medarbejderne kan styre alle produktionsprocesser elektronisk.

Det har afstedkommet en mærkbar effektivitetsgevinst, hvilket svarer til næsten fem medarbejderes normale arbejdskapacitet. Det forventer Mekoprint vil få afgørende betydning i den ofte hårde konkurrence fra udenlandske virksomheder med lavere lønomkostninger.

- Nu tager vi et stort skridt ind i en ny tidsalder som en af de allerførste virksomheder, der indfører tablets til produktionsstyring, siger Karsten Ries, CEO i Mekoprint.

- Som dansk virksomhed er vi tvunget til at være et skridt foran vores udenlandske konkurrenter, og det viser vi nu, at vi kan ved hjælp af teknologiske løsninger. Brugen af tablets har ført til en langt mere effektiv planlægning og styring af vores produktion. Det giver langt færre fejl, hurtigere produktionstider, mindre papir og en række generelle besparelser, hvilket samlet set er med til at forbedre vores effektivitet og dermed vores konkurrenceevne, fortsætter han.

Også blandt produktionsmedarbejderne i virksomheden i Støvring har de nye værktøjer i høj grad givet positiv genlyd.

- Jeg er rigtig glad for den nye måde at arbejde på, og det oplever jeg også hos mine kolleger. Vi slipper for at forholde os til produktionsplaner på papir, som hurtigt bliver forældede. Det har været enkelt at forstå de nye værktøjer, og det hele går hurtigere og mere gnidningsfrit nu, siger produktionsmedarbejder Anette Clemmensen.