Forstærkning til VEB

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Vendsyssel Elite Badminton forstærker sig i damesingle.

Klubben har lavet kontrakt med den 34-årige hollænder Yao Jie, som ligger nr. 17 på den aktuelle verdensrangliste. Kun én ligaspiller i damesingle rangerer højere. Det er Tine Baun fra Værløse. Det oplyser VEB i en pressemeddelelse.

- Vi taler om en markant forstærkning. Yao Jie har tidligere med stor succes spillet i Danmark, bl.a. for Horsens. Hun er ikke kun dygtig i damesingle. Hun er en rigtig allround-spiller, der også kan bruges i både mixed- og damedouble. Det giver os nogle spændende muligheder, når vi skal udtage holdet og i et eventuelt Golden Set, fortæller Peter R. Jensen.

Yao Jie stammer fra Kina. Hendes store mål i den kommende sæson er at kvalificere sig til OL i London i 2012. Hun er gift med VEB's hollandske herresingle, Eric Pang, som netop har forlænget sin kontrakt med VEB.

- Eric skal dermed i gang med sin fjerde sæson i Frederikshavn, og i alle årene har han været en af de mest vindende herresingler i Badmintonligaen. Den statistik forventer vi, fortsætter i sæsonen 2011/2012, udtaler Peter R. Jensen.

Selv om Yao Jie er udset til at spille damesingle på VEB's ligahold, fortsætter skagboen Camilla Sørensen også i Danmarks nordligste ligaklub. Hun nåede kun at spille to kampe i den forgangne sæson, inden en korsbåndsskade ødelagde resten af sæsonen. Camilla gjorde comeback ved Forza Denmark International i Arena Nord for et par uger siden.

- Det betyder meget for os, at Camilla har lyst til at spille videre i VEB, selv om hun godt ved, at hun mest vil blive brugt som doublespiller. Vi har brug for stærke lokale spillere med den rigtige indstilling, og det ved vi, at Camilla har, siger Peter R. Jensen.

Forsiden lige nu