LIGE NU:

Første punktum i Reberbansgade-sagen

Det er godt halvandet år siden at et at de største skuddramaer i Nordjyllands historie fandt sted på Reberbansgade. Onsdag blev første punktum sat i sagen, da Landsretten stadfæstede skyldsspørgsmålet. 

Tre mænd er tiltalt i den efterhånden famøse Reberbansgadesag. To, en 29-årig indvandrer og en 40-årig HA-rocker, blev dømt for drabsforsøg, da sagen var for byretten i 2010.

I dag stadfæstede Landsretten skyldsspørgsmålet. Den 40-årige Hells Angel-rocker Ole Jensen og den 28-årige Ali Kachach blev begge kendt skyldige i drabsforsøg ved byretten, og det stadfæstede Landsretten i dag. De er begge blevet i dømt seks års fængsel.  

En 22-årig indvandrer blev dengang dømt for ulovlig våbenbesiddelse. De to der blev dømt for forsøg på manddrab blev idømt seks års ubetinget fængsel hver. Statsadvokaten ankede dengang dommene, da de var mildere, end anklagemyndigheden havde ventet.

24. marts 2011 startede sagen så igen - denne gang for Landsretten. I dag afsiger Landsretten så deres kendelse vedrørende skyldsspørgsmålet i sagen. Landsretten skal blandt andet tage stilling til, hvorvidt der er tale om en personsag, eller om skudopgøret var banderelateret.

Skudopgøret fandt sted på Reberbansgade i oktober 2009.

Strafudmålingen finder sted torsdag.