LIGE NU:

Fortvivlet familie føler sig svigtet

Beredskabet i Vesthimmerland væltede i aftes resterne af en tilbygning på en ejendom ved Løgstør af sikkerhedsgrunde. Tilbygningen er faldet sammen løbende, siden væggene første gang brød sammen under en storm i januar 2007. Forsikringselskabet vil ikke h

Søren Kristensen og hans familie kigger på ruinerne af den tilbygning, de troede skulle være et fristed, da de købte ejendommen i Skarp Salling for to år siden.

- Der skulle have været garage, gildesal og en ekstra lejlighed i længen, siger ejendommens ejer, Søren Kristensen.

Men murværket væltede under en storm i januar 2007. Forsikringsselskabet alm. brand besigtigede skaden i juni 2007 og konstaterede straks at der var tale om byggesjusk og ville derfor ikke betale.

- Når vi har tegnet en forsikring og de faktisk var ude og besigtige ejendommen, da vi købte, så regner vi også med deres støtte, når det går galt. De vil jo gerne have deres girokort betalt, siger Søren Kristensen.

- De er heldige, at der er tale om byggesjusk, for så dækker murermesterens garanti, siger Brian Whal Olsen, Skadedirektør hos Alm. Brand.

For Alm. Brand mener der er en konstruktionsfejl i muren på ejendommen. De henviser til byggegarantien hos den murermester der opførte murværket for knap 4 år siden.

- Der er ikke tale om et forsikringsspørgsmål. Byggesjusk er en helt klar undtagelse i vores forsikring og det er en sag mellem ejeren og murermesteren, der har bygget tilbygningen, siger Brian Whal Olsen.

Murermester Bone Frandsen fra Løgstør, der har opført de sammenstyrtede vægge ønsker ikke at udtale sig, og henviser til sin advokat. Udover murermesteren kan sælgeren af ejendommen muligvis drages til ansvar. Det hele har skabt fortvivlelse i Skarp Salling.

Familien har nu hyret en advokat og søgt om fri proces, men advokaten har advaret om, at en løsning kan have lange udsigter.

- Det er trist, men vi må jo bare have tålmodighed og vente på dere kommer en løsning, siger Søren Kristensen.

Murermester Bone Frandsens advokat oplyser, at der til efteråret vil blive foretaget en syns- og skønsforretning af en uvildig bygningsekspert, udpeget af retten i Aalborg. Når den rapport foreligger vil de udtale sig.