Forurenet jord i børneinstitutioner fjernes

To børnehaver får nu fjernet den forurenede jord, som blev konstateret sidste år.

Region Nordjylland går nu i gang med at fjerne den forurenede jord i to børneinstitutioner i Aalborg. Vejgaard Børnehave på Hadsundvej og Børnehaven Stjernen i Poul Paghs Gade fik sidste år konstateret jordforureningen.

Forureningen blev fundet som en del af et pilotprojekt i Region Nordjylland, hvor 56 børneinstitutioner i Aalborg og Nørresundby blev undersøgt. Kun de to havde forurenede områder, der kræver en indsats fra regionen.

I Vejgaard Børnehave er der et område på 130 m2, der skal renses. Regionen graver cirka en halv meter jord af og lægger herefter nyt rent jord på, så børnene igen kan lege på legepladsen. Oprydningen tager fire dage.

I Børnehaven Stjernen er det et mindre område på 15 m2, der skal renses. Oprydningen her tager en dag.

- Jeg er glad for, at vi har haft mulighed for at få de to børnehaver med i vores indsatsplan for jordforurening allerede i år. Indsatsplanen blev godkendt og trådte i kraft i februar i år, og vi har valgt at gå i gang allerede nu. Det har naturligvis også haft betydning for vores prioritering af opgaven, at det er børnehaver. Vi må jo være ekstra forsigtige, når det er børneinstitutioner, det handler om, siger Ejner Guldager Nielsen (S), der er regionsrådsmedlem og formand for det Rådgivende Udvalg på området.

Region Nordjylland arbejder nu på en plan for, hvordan den videre indsats for de resterende godt 450 børneinstitutioner i regionen skal foregå.

Forsiden lige nu