Foto: Ib William Christensen

Jeg plejer at kalde Mille for hundenes svar på Ole Henriksen. Hun er en ener med både hjerte og sind på rette sted og har bl.a. taget tre moderløse killinger til sig, lyder det hunden Milles "mor", Annette Svendsen. Foto: Jeppe Hostrup

1 af 2

Foxterrier på frimærker: Hunden Mille vinder fornem konkurrence

Hunden Mille fra Ejdrup kommer fremover til at pryde breve og pakker i Danmark. Hun er nemlig en af fem hunde, der er udvalgt til en ny frimærkeserie.

Hvis den 4-årige glathårede foxterrier Mille fra Ejdrup i Nordjylland logrer ekstra meget med halen og får ekstra mange godbidder i disse dage, er der en god grund. Mille er nemlig udvalgt som en af vinderne blandt tusindvis af kandidater og bliver næste levende billede på en ny, officiel frimærkeserie fra PostNord, der udkommer i et oplag på flere millioner styk. 

- Jeg plejer at kalde Mille for hundenes svar på Ole Henriksen. Hun er en ener med både hjerte og sind på rette sted og har bl.a. taget tre moderløse killinger til sig. Hun er jo valgt som repræsentant for alle de dejlige hunde, der findes i Danmark, så jeg er rigtig stolt over, at hun har vundet og nu skal pryde et frimærke. Det er en ære, at Mille er med til at skrive danmarkshistorie, da det er første gang, PostNord har udskrevet en konkurrence om at bestemme motivet til et frimærke, siger Annette Svendsen, der er Milles glade ejer. 
 
Annette Svendsen har haft Mille, siden hun var fem måneder gammel. Hun fortæller, at Mille i sin fritid bl.a. nyder sit arbejde som model og er med til at teste både snacks og legetøj. 

Fem hunde på frimærker
PostNord har i samarbejde med Dansk Kennel Klub udvalgt fem vindere i konkurrencen, der er en stor hyldest til danskernes allerbedste firbenede venner. Udover Mille er de fire andre vindere schæferen Theo fra Kibæk i Vestjylland, de islandske fårehunde Gaia, Bliða og Píla fra Hadsten i Østjylland, golden retrieveren Chivas fra Gørløse i Nordsjælland og den gule labrador Audi fra sydsjællandske Haslev.  
 
- Over 5.000 hunde har deltaget i konkurrencen, så danskernes interesse for at få deres firbenede venner på frimærke har været overvældende. Vi har læst om tusindvis af søde, sjove og dygtige hunde, der er blevet indstillet af deres stolte ejere. Det har været utroligt svært at finde fem vindere, men den trofaste og omsorgsfulde familiehund Mille gjorde indtryk på os, fortæller Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker. 
 
Danskerne havde mulighed for at nominere deres hund på Facebook og Instagram fra 9. februar til 3. marts. Næste skridt er, at de fem vinderhunde nu skal portrætteres af en af landets bedste hundefotografer. Billederne bliver til en ny frimærkeserie, der udkommer 19. september 2019.

01:53

Den nordjyske hund Mille fra Ejdrup har vundet konkurrencen om at blive en del af Post Nords næste officielle frimærkeserie.

Luk video