LIGE NU:

Fra i dag er der nye afstandskrav: Får betydning i den kollektive trafik

I Nordjyllands Trafikselskabs busser og tog bliver der nu taget færre passagerer med, og der henstilles blandt andet til, at passagererne ikke sidder ved siden af hinanden.

Tirsdag meddelte statsministeren på et pressemøde, at der træder en række nye restriktioner i kraft i kampen om at inddæmme smitten i samfundet.

En af de nye restriktioner, der træder i kraft i dag, onsdag den 6. januar, er at afstandskravet skærpes, så anbefalingen nu lyder på to meters afstand mod tidligere én meter.

Anbefalingen om afstand gælder i det offentlige rum som for eksempel i supermarkedet og i den kollektive trafik.

Hos Nordjyllands Trafikselskab har de derfor udsendt en række retningslinjer og anbefalinger i deres busser og tog.

- Vi medtager kun op til 50 procent af det antal kunder, som den enkelte bus/tog er godkendt til. Vi har i øjeblikket langt under 50 procent af de kunder med, som normalt er i busser og tog, og vi forventer et yderligere fald i antallet, da endnu flere skal arbejde hjemme i den kommende tid, skriver Nordjyllands Trafikselskab på deres hjemmeside.

quote Vi medtager kun op til 50 procent af det antal kunder, som den enkelte bus/tog er godkendt til.

Nordjyllands Trafikselskab

Derudover henstiller de til, at passagererne ikke sidder ved siden af hinanden, og at de ikke sidder med direkte front mod hinanden – medmindre man er fra samme husstand.

- Kunder skal så vidt muligt benytte midterdørene/bagdørene til både ind- og udstigning, skriver Nordjyllands Trafikselskab på deres hjemmeside og uddyber:

- Vi arbejder på at få lavet en løsning, så det altid er muligt at checke ind med Rejsekort/Pendlerkort ved midterdøren/bagdøren.

De opfordrer til, at passagerne dropper kontanterne, og at man i stedet bruger app eller webshop til at købe billetter.

Den nye anbefaling om afstand gælder foreløbigt til og med søndag den 17. januar 2021.