Frederikshavn på finalekurs: Vinder i Rødovre

Frederikshavn White Hawks vinder tirsdag 3-2 efter overtid i Rødovre og er nu en enkelt sejr fra DM-finalen.

Indtil tirsdag aften var semifinaleserierne i ishockey blottet for udesejre, men det blev der lavet godt og grundigt om på.

Først vandt Sønderjyske i Odense, og senere tirsdag gentog Frederikshavn White Hawks det kunststykke i Rødovre med en sejr på 3-2 efter overtid.

Nordjyderne fører med tirsdagens sejr 3-1 i kampe og har dermed sat kurs mod DM-finalen.

Der spilles bedst af syv kampe i semifinaleserierne, og det betyder, at frederikshavnerne blot mangler en enkelt sejr for at sikre sig en plads i kampen om titlen og guldhjelmene.

Den vitale udesejr blev grundlagt med scoringer i første og anden periode. Efter godt fire minutter af kampen, var det Tobias Kisum, der var på pletten og sørgede for 1-0 til de nordjyske gæster.

Igen i anden periode var det gæsterne, der kom bedst fra land. To minutter inde i perioden sørgede Nikolaj Nedermark for en 2-0-føring til Frederikshavn.

Rødovre fik reduceret allerede et minut inde i tredje periode, og Michael Smidts scoring skabte spænding perioden ud. Og forløsningen kom for hjemmeholdets fans, da Rasmus Astrup bare fem sekunder før tid fik udlignet til 2-2, mens Rødovre var i overtal.

Dermed overtid, hvor første mål afgør kampen. Og desværre for Rødovres fans var det gæsterne, der trak det længste strå.?

Efter godt et kvarters ekstra ishockey sørgede Nikolaj Meyer for, at frederikshavnerne kunne juble over en smal og vigtig sejr.

Frederikshavn og Rødovre mødes igen torsdag i det nordjyske, og her kan frederikshavnerne med en sejr løse billet til DM-finalen.

I den anden semifinaleserie mellem Sønderjyske og Odense er stillingen 3-1 til Sønderjyske, der ligeledes kan spille sig i finalen med en sejr på torsdag.