LIGE NU:

Frederikshavn vil rive flere boligblokke ned

Der er i forvejen gang i renovering og nedrivning af lejligheder til flere millioner kroner i Frederikshavn - og det er så stor en succes, at kommunen nu er klar med to millioner kroner til at rive flere blokke ned.

Der er nemlig stadig for mange tomme lejligheder - til gengæld er der venteliste for at komme ind i de nyrenoverede boliger i samme område.
Det er især de ældre borgere, der netop har solgt hus, som viser stor interesse for at flytte ind i lejlighederne, hvor der med tiden skal være masser af grønne områder - og alt er så godt som nyt.
Dertil kommer, at flere af opgangene har elevator.
-Vi har søgt de ressourcestærke beboere, det har været en succes, så stor at der nu er venteliste, fortæller forretningsfører Leif Poulsen fra Frederikshavn Boligforening af 1945, der står for lejlighederne i Hånbæk-bebyggelsen.
Frederikshavn Kommune har netop sagt ja til at støtte boligforeningens forslag om at rive 84 boliger ned - det svarer til to boligblokke, og derefter renovere 288 boliger, hvoraf de 208 får elevatoradgang.
Det er en udgift for kommunen på to millioner kroner, mens det samlede renoveringsprojekt løber op i 10 millioner kroner. Der er til denne etape 2 af renoveringen af Hånbæk-området i lighed med første etape søgt finansiering hos Landsbyggefonden.
Efter planen vil de nye nedrivninger af boligblokke gå i gang til januar næste år, og på den måde afløse det renoveringsprojekt, der er godt i gang i dag.