Freja maler for indianer-børn

01:58

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

12-årige Freja Bruun fra Frederikshavn vil male sig til skolegang for Amazonas børn.

Freja Bruun er 12 år og fra Frederikshavn, og hendes hverdag ligger unægtelig langt fra den, mange jævnaldrende indianerbørn i Amazonas. Ikke desto mindre er det netop børn fra regnskovsområdet, som den unge frederikshavner-pige vil hjælpe.

Hun har sat sig det mål, at hun vil hjælpe 60 børn fra Ecuador i skole. Det vil koste 25.000 kroner, og foreløbig har hun samlet 13.000 kroner sammen.

Det gør hun ved at male. Malerier, som hun sælger på auktion. Problemet er bare, at Freja nu er gået i stå med at få solgt sine malerier.

- Auktionshusene synes, det er en god ide, men der er ingen, der vil hjælpe mig, fordi jeg ikke er professionel. Men hvad tænker de på, jeg er jo kun 12 år, siger Freja Bruun.

Hun har gennem længere tid malet et af sine malerier foran publikum på biblioteket i Frederikshavn, og der er da også kommet et enkelt bud på et af malerierne, men det er langt fra nok til, at Freja Bruun dermed kan hjælpe børnene fra Ecuador i skole.

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. For jeg vil rigtig gerne hjælpe, og der er brug for hjælpen, siger Freja Bruun, som til daglig går i 5. klasse på Frydenstrand Skole i Frederikshavn.

Allerede som 8-årig begyndte hun at interessere sig for verden uden for, og det var en dokumentarudsendelse i tv om en isbjørn, der var ved at drukne, fordi isen smelter, der satte frederikshavnerpigen i gang med at forsøge at gøre en forskel.

- Der er jo masser af klimaændringer, for eksempel at regnskoven bliver fældet, og det har betydning for os alle sammen, mange ved det bare ikke, siger Freja Bruun.

Nu har hun sat sig for foreløbig at hjælpe børn fra Ecuador, så de kan komme i skole, og hun håber dermed, at de kan få en bedre fremtid.

Freja Bruun har tre malerier til salg, og man kan se mere om hendes projekt på hendes Facebook side, der hedder Frejas regnskovsmaleri.

Forsiden lige nu