LIGE NU:

Fremover bliver det lettere at lade elbilen: 1000 nye ladestationer på vej til Nordjylland

Inden udgangen af 2025 vil nordjyderne få glæde af 1000 nye ladestationer til deres elbiler. De mere tilgængelige ladestationer er et forsøg på at sætte skub i det nordjyske salg af elbiler.

Tilbage i september kom Eldrup Kommissionen med deres bud på, hvordan Danmark kunne få flere elbiler på vejene. Der blev meldt fire forskellige strategier ud, med hver deres fokuspunkt.

Den fjerde og mest progressive strategi havde en målsætning om at få 1.000.000 nye elbiler på de danske veje inden 2030.

Eldrup Kommussionens bud på fire forskellige strategier, for at få flere ebiler på de danske veje inden 2030.

Set i lyset af ønsket om flere elbiler på vejene samt en generelt grønnere omstilling, har ladeoperatøren Clever har meldt ud, at de inden udgangen af 2025 vil opsætte 10.000 nye ladestationer rundt om i landet – heraf omkring 1000 til Nordjylland.

- Bilen er et vigtigt transportmiddel for mange nordjyder, der er afhængige af den i hverdagen. Derfor er det vigtigt for os med denne udmelding at sige til nordjyderne, at de trygt kan skifte til elbilen, for vi og andre aktører på markedet skal nok sikre, at den åbne offentlige ladeinfrastruktur er klar til at tage imod de nye elbiler, lyder det fra Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller i en pressemeddelelse. 

Udover pris, har flere undersøgelser vist, at den primære årsag til, at folk fravælger elbiler er, mangel på ladestationer. Det håber Clever nu på at imødekomme med de nye stationer.

Ifølge det nye udspil skal der altså markant flere elbiler ud at køre på de danske veje i løbet af de næste 10 år.

Der er dog lang vej op til at nå målsætningen i Nordjylland, hvor under halvanden procent af bilerne i dag kører på el. Hvis flere skal skifte fra benzin og diesel til el, så kræver det store investeringer i ladestandere, lød det fra eksperterne tilbage i september. Målet med opførelsen af de mange nye standere er at få flere nordjydere til at vælge elbil, ved at gøre ladningerne mere tilgængelige.

Se indslaget i nedenstående video. 

Der skal markant flere elbiler ud at køre på de danske veje i løbet af de næste 10 år. Der er dog lang vej op til at nå målsætningen i Nordjylland, hvor under halvanden procent af bilerne i dag kører på el. Hvis flere skal skifte fra benzin og diesel til el, så kræver det store investeringer i ladestandere, lyder det i dag fra en ekspert.