Friskoler på vej i Hjørring

Det er primært de små landsbyskoler Hjørrings politikere netop har lukket, men nu tyder meget på at hele seks ud af de otte, der skal lukke, genopstår som friskoler.

En af skolerne er Lørslev Skole.

En initativgruppe arbejder i øjeblikket på højtryk for at gøre Lørslev Friskole til virkelighed. Der er søgt tilladelse hos Indrigsministeriet, og gruppen har betalt et depositum på 20.000 kroner, ligesom den kommende friskoles værdigrundlag er på plads.

- Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd. Det giver et godt sammenhold, og den tryghed og nærhed som en skole er, den må ikke gå tabt, siger en af initativtagerne, Peter Visby.

Friskolen i Lørslev håber at kunne leje sig ind hos kommunen i den gamle skoles bygninger til en god pris, og tilbyde en skole med højest 16 elever i klassen, samlæsning og en skoledag, som starter med morgensang.

- Vi vil bygge videre på det, vi har i dag, holde fast i gode traditioner og forberede, og vi glæder os til at tilbyde et rigtigt godt alternativ til den kommunale folkeskole, siger Peter Visby.
Og den kommunale folkeskole må  børnene i Lørslev snart kigge langt efter.
Skolen er udpeget til at lukke - ligesom syv andre af kommunens skoler.

I Lørslev er man langt fra ene om at starte en friskole, Hele seks ud af de otte skoler som et flertal af Hjørrings politikere netop har besluttet skal lukke genopstår formentlig som friskoler,  stik imod politikernes planer om at samle eleverne på større skoler.

- Vi skal ikke bare have vores vilje, det her drejer sig om hvad der er den bedste løsning. Det er fint, hvis der er ildsjæle, der mener, de vil starte friskoler, og de mener, det er det bedste, men man skal bare ikke gøre det i protest. Det er vigtigt, at det er børnene og undervisningen, der er i fokus, det handler om børnene og deres læring, siger udvalgsformand Viggo Bilde (Lokallisten).

Hjørring Kommune er som udgangspunkt positivt indstillet overfor enhver henvendelse fra kommende friskoler, der ønsker at benytte sig af tidligere skolebygninger til friskoler. Der kan indgås lejeaftaler på markeds vilkår, såfremt kommunen ikke har andre aktuelle planer med bygningerne.

Se mere om Lørslev Friskole på nedenstående link
http://www.loerslev.dk/index.php?id=19&mainid=1

Forsiden lige nu