Frygt for trafikkaos i Hjørring

Lange bilkøer og et trafikalt kaos. Det kan blive konsekvensen af de byggeplaner Hjørring Kommune barsler med for den gamle slagterigrund. Nu trækker et konservativt byrådsmedlem i nødbremsen.

I foråret 2008 slår Metropolen i Hjørring dørene op for de handlende. Og om en måned tager byrådet fat på planlægningen af det næste store byggeprojekt: en stor dagligvarebutik og masser af specialbutikker ovre på den anden side af vejen, hvor det gamle Danish Crown Slagteri lå.

<b>Forhastet planlægning</b>
Konservativt medlem af byrådet Per Larsen mener, at kommunen forhaster sig:

- Lad os nu prøve at se hvordan trafikken kommer til at udvikle sig, inden vi tager det næste skridt, og planlægger noget som vil give yderligere 6000 biler i døgnet, fordi så frygter jeg trafikken vil komme til at bryde sammen, siger han til TV2/Nord.

<b>6000 flere biler i døgnet</b>
I forbindelse med byggeriet af Metropolen er der afsat 15 millioner kroner til at udvide vejnettet, så der bliver plads til de forventede 6000 ekstra biler i døgnet. Det mener Per Larsen ikke er en fremtidssikret løsning. Hvis der skal bygges flere butikskvadratmeter på den gamle slagterigrund, så skal der investeres et meget større millionbeløb.

Formanden for Plan- og Miljøudvalget, Per Harfeld (V), mener ikke kommunen skal vente med planlægningen af det næste byggeprojekt.

- Den planlægning vi nu går i gang med, og som jeg mener vi bør gå i gang med, den får startskuddet nu her i starten af august. Og der er jo ikke noget som helst vedtaget, før den har været i Plan- og Miljøudvalget og kommer i byrådet én gang til med alle de aspekter som måtte være der, siger han til TV2/Nord.