Frygter for madkvaliteten til børnene

En mor fra Skørping frygter at børnenes frokost i børnehaverne bliver ringere, når Rebild kommune fra 1. januar skal sørge for maden. Hun mener, der er afsat for få penge til, at kvaliteten kan blive tilstrækkelig god.

Børnene i Skørpings skovbørnehave spiser sund og nærende suppe. En af børnenes mor er bekmret for om den gode kost kan fortsætte, når Rebild Kommune fra 1. januar skal sørge for børnenes frokost.

Derfor har hun sat en underskriftsindsamling i gang.

- Jeg føler at mit barn og jeg bliver taget som gidsel, når vi ikke kan vælge madordningen fra, siger Bettina Nielsen fra Skørping.

Den lovbestemte madordning er tvungen. Bettina Nielsen er træt af, at de børn der får en ordentlig kost med i børnehave hjemmefram, ikke kan vælge det kommunale tilbud fra.

Hun frygter nemlig at kvaliteten bliver dårligere, end den madpakke hun kan sende med sin datter.

- Jeg føler at jeg bliver sat under formynderisk administration, siger Bettina Nielsen

- Den kritik må hun gå til Folketinget med. Ordningen er et udslag af Folketingets ønske om at detailstyre kommunerne, siger Bent Juul Jensen (Venstre), formand for Børne- og skoleudvalget i Rebild Kommune.

Nøjagtig som alle andre kommuner skal Rebild sørge for frokost til alle deres daginstitutioner fra 1. januar.

Rebild Kommune har valgt at sende opgaven i udbud. De vil have den bedst mulige kvalitet for de 14 kroner om dagen, de må opkræve i merbetaling fra forældrene.

- Vi har valgt en omvendt licitation, så det er ikke prisen, men kvaliteten for en given pris, som der skal konkurreres om, siger Bent Juul Jensen.

I andre kommuner har man smidt lidt flere penge oveni for at sikre kvaliteten. De ekstra penge kan politikerne ikke finde i Rebild Kommune.

- Der følger ikke penge med, og vi har ikke nogle der bare kan bruges på det, siger Bent Juul Jensen.

- Selvfølgelig skal de børn hjælpes, der ikke får ordentlig mad, siger Bettina Nielsen.

Men hun føler at de børn, der har ordentlig mad i madpakken bliver trukket ned på det niveau og den kvalitet, der kan fåes for 14. kroner om dagen.

- Jeg synes at det er forkert, at de børn der får ordentlig mad, formentlig komme til at betale prisen, siger Bettina Nielsen.

Underskriftsindsamlingen imod den tvungne ordning afleveres til byrådspolitikerne i Rebild og folketingets ordførere på området i slutningen af maj.

Forsiden lige nu