LIGE NU:

Frygter smitte fra bidende butikstyv

De ansatte i SuperBrugsen i Hirtshals er blevet behandlet for smitsom leverbetænselse, efter at en 41-årig norsk kvinde gik amok.

Den norske kvinde kradsede og bed flere af dem under tumulterne, da hun blev afsløret som butikstyv, oplyser NORDJYSKE Medier.

- Jeg har hepatitis C, og det fortalte jeg de ansatte i forretningen, sagde den norske kvinde ved grundlovsforhøret i Hjørring mandag.

Kvinden blev søndag middag stoppet af personalet, da hun havde stjålet en taske og nogle askebægre til en værdi af lidt over 300 kroner.

Om hun virkelig er smittet med hepatitis c, smitsom
leverbetændelse, er ikke bevist, men man valgte at tage hendes udsagn alvorligt for en sikkerheds skyld.

Det var en ansat i brugsen, som var ude og købe ind på sin fridag, som opdagede, at den 41-årige stjal i butikken. Det fortalte hun til en af sine kolleger, og da kvinden var kommet gennem kassen, passede de to
hende op og bad hende betale for de varer, som hun havde under sin jakke og i sin taske.

Det udviklede sig hurtigt, og ifølge forklaringerne til politiet gik kvinden helt amok, og hun kradsede og bed først de to kvinder. Senere blandede en mandlig medarbejder og en mandlig kunde sig, og de fik samme omgang.

I retten forklarede kvinden, at hun havde reageret så voldsomt, fordi hun var blevet angst af at blive holdt fast.

Ved grundlovsforhøret nægtede kvinden sig skyldig i røveri. Hun mente, at der kun var tale om tyveri.

Anklageren begærede hende varetægtsfængslet i to uger. Det var dommeren med på, og samme dag som varetægtsfængslingen udløber, bliver hun stillet for en
domsmandsret i Hjørring.

Anklagemyndigheden har været i kontakt med de norske kolleger, og kvinden er ikke ukendt i hjemlandet. Hun har flere domme for tyveri, bedrageri og hæleri.

Brugsuddeler Kristian Henriksen i Hirtshals er meget ked
af historien, for det skulle ikke være den store erhvervsrisiko ved at arbejde i et supermarked.Ud over behandlingen for hepatitis C, bliver de ansatte også tilbudt krisehjælp af Coops eget korps af psykologer.