LIGE NU:

Fyret for at stjæle strøm: Meld mig til politiet

Kokkeelev Tobias Koch blev bortvist fra restaurant Sans i Aalborg, fordi han havde stjålet strøm fra sin arbejdsgiver. Nu vil Tobias Koch have restauranten til at melde ham til politiet.

- Vi bortviser dags dato Tobias Koch for at stjæle strøm fra restauranten, ved at lade sin telefon op uden tilladelse fra restauranten.

Sort på hvidt modtog en målløs Tobias Koch torsdag sin bortvisning af sin chef på Restaurant Sans i Aalborg. Nu kræver den fyrede kokkeelev og 3F, at restauranten politianmelder Tobias Koch for strømtyveriet, så sagen kan efterforskes. Det skriver BT.

Når man bortviser en ansat på grund af tyveri kan man undlade at udbetale løn. Det kan man ikke, hvis det drejer sig om eksempelvis samarbejdsvanskeligheder.

- Det er formentlig for at slippe for at betale, at de har opfundet den her grund, siger næstformand i 3F Privat Service Hotel og Restauration, Kurt Frederiksen.

Tobias Koch og 3F kræver derfor nu en politianmeldelse, for at sagen kan blive efterforsket.

- Det vil være til Tobias fordel, hvis han får en politianmeldelse, for der er ikke noget at efterforske. Det svarer jo til at stjæle vand, når man går på toilettet. Hvis man har en personalepolitik, hvor reglen er, at man ikke må oplade sin telefon, er det en anden snak, men det har der ikke været, siger næstformanden.

Restaurant Sans, der lukker her i begyndelsen af 2015, tager til genmæle på deres Facebook-side. Her skriver de:

GENMÆLE

VI GÅR IKKE I SMÅ SKO - FAKTISK ER DE RET STORE!

- Vi var rigtig glade for vores kokkeelev Tobias.

Tobias har i 6 måneder haft et stående tilbud om en ny elevplads, som vi har skaffet til ham. ?

Endda til markant bedre vilkår, end den elevplads han havde hos os.

Tobias har fået tilbudt mindst 2 andre elevpladser i Aalborg, men har fravalgt disse og står derfor nu i den situation at andre har fået disse elevpladser.

3F mødte op i går med en trussel, der vil ødelægge vores virksomhed, hvis vi ikke fandt en elevplads til Tobias inden 1. januar!!!

Men det er jo netop det vi allerede har gjort, og derfor følte vi, at vi måtte spille bolden tilbage.

Sagens kerne er:

Vores elev har fået tilbudt andre elevpladser, men eleven har afslået disse.

Det kan derfor ikke være rigtigt, at 3F truer med boycot, røde faner og økonomiske sanktioner, når vi har opfyldt vores aftale til punkt og prikke.

3F var endda direkte fjendtlige og kom med beskyldninger, som kun havde til formål at presse os til en aftale, ved at ødelægge vores levebrød.

Vi har selv været elever, for ganske få år siden. Vi ved godt hvad der er korrekt og forkert.

Vi synes ikke at det er fair at 3F vil tryne os, og tvinger os til tåbeligheder, forbi vores elev netop afslår de lærepladser, som vi har sørget for til ham.

Det er derfor vigtigt at du kender vores version af sagen.

Vi beklager naturligvis årsagen til fyringen, men var presset af 3F til en spontan løsning.

Det er vi ikke stolte af.

Du kan læse mere om sagen her: http://www.tv2nord.dk/artikel/331964:Regionale-nyheder–Nordjysk-elev-bortvist-for-at-oplade-sin-mobiltelefon