LIGE NU:

Gaarde: Europa-eventyr har givet spillerne udlængsel

Sportschef Allan Gaarde regner med, at Europa League-kampene vil få hans spillere til at søge mod udlandet.

Kampene i Europa League har givet AaB-spillerne tro på, at de kan klare sig internationalt, og det vil få nogle af dem til at bede om at blive solgt til udlandet i nær fremtid.

AaB's sportschef Allan Gaarde er ikke i tvivl om, at de europæiske prøvelser har givet holdets profiler et ekstra skud selvtillid, så de snart ikke længere vil være tilfredse med at spille for den danske mesterklub.

- Mange af dem har pludselig kunnet mærke, at de kan være med på et højere niveau, siger Gaarde før AaB's returkamp mod Club Brugge i Europa Leagues 1/16-finale.

- Jeg kan også huske det fra dengang, jeg selv spillede, at man ikke anede, hvor man stod i forhold til spillere fra andre nationer.

- Her har man muligheden for at være med og spille mod modstandere, der tjener meget mere. Det giver en vis form for selvtillid, og det giver en sult for at komme ud at prøve nogle ting. Den effekt vil helt sikkert komme, og det skal vi kunne håndtere.

AaB solgte i sommerpausen Kasper Kusk til Twente, og der har tidligere været efterspørgsel på andre af holdets talentfulde typer - for eksempel U21-landsholdsspilleren Nicolaj Thomsen.

Den europæiske succes har kun øget opmærksomheden fra udenlandske klubber, og interessen er gengældt fra spillerne.

- Det sjove ved fodbold er, at mange har en ambition om at være et andet sted, end de er. De vil videre til noget større, og den drøm vil vi også gerne være med til at forfølge. Så kan vi også hjælpe dem, når de engang skal hjem igen, siger Allan Gaarde.

AaB's europæiske turné kan slutte torsdag aften efter kamp to mod Club Brugge. Nordjyderne er bagud 1-3 efter den første kamp i Aalborg.

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

politibil_med_udrykning_0.jpg

Blotter på spil i Arden

Egholm

Klar til slutspurt: Nu begynder de afgørende forhandlinger om en Egholm-forbindelse

Lild Strand

Millionstøtte på vej til Nordjylland: Livet på landet skal forsødes

20210420-120940-L-1920x1280we

play Milepæl: I dag bliver Læsø færdigvaccineret - som de første i Danmark

Til forsiden

Til forsiden