LIGE NU:

Gældende fra i dag: Ingen lyntog mellem Aalborg og Aarhus

Fra i dag den 9. december og frem til og med den 2. februar kommer der ikke til at køre lyntog mellem Aalborg og Aarhus.

Det kan godt være lidt mere besværligt end normalt at komme med toget på juleferie.

Fra i dag, søndag den 9. december, kører der nemlig ikke lyntog mellem Aalborg og Aarhus. Det betyder, at der kommer til at køre færre tog på strækning frem til den 2. februar.

Banedanmark er i gang med at teste det sikringsanlæg, der er blevet udskiftet i forbindelse med sporombygningen mellem Langå og Hobro. Efter Banedanmark har testet anlægget, vil det kunne blive taget i brug, og trafikken vil igen kunne køre efter de normale køreplaner.

Langt det meste af testarbejdet foregår om natten, men det er også nødvendigt at tage aftenerne i brug.

For rejsetiden kommer testningen af sikringsanlægget ikke til at betyde noget, men der vil være færre tog, der kører mod Aarhus.

Når sikringsanlæggene i Randers, Fårup og Hobro skal tages i brug, kræver det en spærring døgnet rundt fra den 29. januar klokken 19 til den 3. februar klokken 04.45. Der køres med togbusser mellem Langå og Aalborg i denne periode.

Fra den 3.februar klokken 04.45 kører togene igen efter de normale køreplaner mellem Aarhus og Aalborg.

I næsten to måneder vil antallet af tog på strækningen mellem Aalborg og Aarhus være kraftigt reduceret. Det sker fordi Banedanmark fra 9. december gennemfører en stor test af det nye signalsystem på strækningen.