Foto: Torben Lykke Larsen

Gæster får gratis wifi til The Tall Ships Races

Telenor og Ericsson går sammen om at give gæsterne til The Tall Ships Races i Aalborg hurtigt og gratis wifi.

Telenor og Ericsson er indgået i et samarbejde om at give gratis og hurtigt trådløst internet til gæster og besætningsmedlemmer ved The Tall Ships Races i Aalborg. Begivenheden finder sted den 1.-4- august, og cirka 3000 besætningsmedlemmer deltagere. Derudover forventer man, at omkring en million gæster besøger The Tall Ships Races over de fire dage.

Der bliver stillet omkring 120 access points og trådløse WLAN-controllere op udendørs på havnen. Det skal sammen med Telenors 3G/4G-netværk sikre at besætningsmedlemmerne og gæsterne kan få hurtigt netværk på festivalpladsen.

Telenors abonnenter får automatisk adgang til den trådløse forbindelse, imens folk der ikke er abonnenter hos Telenor, kan få adgang til forbindelsen med en adgangskode, som kan findes på The Tall Ships Races' hjemmeside.

- Vi stræber altid efter at give alle kunder en god oplevelse. Ved de store festivaler placerer vi midlertidige mobilmaster for at øge kapaciteten, men dette er ikke altid nok. Vi tror på, at løsningen ved store festivaler i fremtiden bliver en kombination af mobilnetværk, avanceret wifi og small cells, og vi glæder os til at teste dette i den helt store skala sammen med Ericsson og Aalborg Kommune, siger Peter Nødbak, direktør for Telenor Network Services.

De erfaringer man får ved begivenheden skal være med til at designe de løsninger man i fremtiden kan bruge ved større events, så kunderne kan tale i telefon og være på internettet alle steder.