LIGE NU:

Gæsterne strømmer til: Kurven er knækket for nordjysk turisme

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Nordjylland nu placerer sig over landsgennemsnittet inden for dansk turisme.

Efter en årrække med stagnerende overnatningstal er der nu god grund til at klappe i hænderne i det nordjyske turismeerhverv.

De seneste halvårstal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at Nordjylland nu placerer sig markant over landsgennemsnittet på samtlige markeder. Dermed er kurven for nordjysk turisme knækket efter flere år med stagnerende overnatningstal.

Direktør i VisitNordjylland, Ann Marie Søborg Karkov, glæder sig over udviklingen i den nordjyske turisme. 

- Det glæder os, at vi nu begynder at mærke effekten af en øget brandingindsats i 2019 samt et styrket samarbejde i turismeerhvervet. Det har længe været kendt, at nordjysk turisme ikke har vækstet i samme takt som de øvrige regioner, men når vi ser på udviklingen i årets første seks måneder, placerer Nordjylland sig nu over landsgennemsnittet på samtlige markeder, forklarer direktør i VisitNordjylland, Ann Marie Søborg Karkov.

De samlede overnatningstal i første halvår viser en nordjysk stigning på 7,23 procent, mens landsgennemsnittet i samme periode placerer sig på 4,68 procent.

Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium er magneter

Det er særligt på de udenlandske markeder, at Nordjylland udmærker sig positivt, hvor lande som Norge og Tyskland er blandt højdespringerne med en stigning i antallet af overnatninger på henholdsvis 8,5 og 14 procent.

- Nordjylland har en masse at byde på overfor turister, og vi er blevet meget bedre til at fortælle om og udbrede kendskabet til regionen ude i verden samt i resten af Danmark. Men arbejdet er langt fra slut – vi er jo først lige startet, og der er behov for endnu mere fokus og samarbejde, hvis de kommende år også skal byde på vækst, siger bestyrelsesformand i VisitNordjylland, Rikke Gandrup.

 
 
Foto: Kristian Brasen

Nordjylland placerer sig desuden over landsgennemsnittet i fremgangen af danske, hollandske, engelske, amerikanske og svenske overnatninger, der samlet set er vækstet med over 35 procent.

Også de nordjyske attraktioner har oplevet massiv fremgang i løbet af sommeren, hvor Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium eksempelvis har oplevet en stigning i besøgstal på henholdsvis 19 og 22 procent.