Går over til modelfly

Jeg går over til at flyve modelfly nu, siger piloten Preben Byrialsen, der mandag styrtede i Mariager Fjord.

Miraklernes tid er ikke forbi, konstaterer Preben Byrialsen, der tidligere i dag styrtede i Mariager Fjord med sit Cessna-fly. Han slap fra styrtet med tre sting.
Hans lille sportsfly ligger stadig på bunden af fjorden, men Preben Byrialsen selv formåede at redde sig ud af flyet, inden det sank, og kom op i en af de små både, der var kommet ham til undsætning, da folk på Kongsdal Havn så det lille fly styrte.
- Det var sådan en bette hyggeflyvning. Men når der er varmt, så kan vandet fra fjorden give lidt karburatoris, og så går motoren ud.
- Og så er man pludselig tættere på fjorden, end man lige troede, siger 60-årige Preben Byrialsen til bt.dk og tilføjer, at vandet er ikke blødt.
Flyet ramte vandspejlet med den ene vinge, der knækkede af. Og vidner har fortalt, at flyet nærmest slog kolbøtter hen over vandet, inden det gav sig til at synke.
- Det gik så stærkt. Det sagde bare bang, og så var det ovre. Og så skulle jeg se at få selen af og komme ud i en fart, fortæller den 60-årige, der har lovet sin hustru, at det er slut med at være en vovehals.
- Jeg går over til at flyve modelfly nu, siger han.
Han kunne selv ringe til sin kone og fortælle om flystyrtet.
Havarikommissionen for Civil Luftfart skal tirsdag undersøge vraget af det lille Cessna-fly for at fastslå årsagen til det dramatiske styrt.
/ritzau/

Forsiden lige nu