02:31

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Gastronomi og økologi nyder hinanden

Mindre landbrug nyder godt af prominente køkkeners efterspørgsel efter økologiske, lokale råvarer, der får selv kokketænder til at løbe i vand.

Åbent Landbrug er normalt børnefamiliernes mulighed for at komme på gårdbesøg og lære nyt om dyr og landbrugsvarer. Men ved Økologisk Høstmarked på Lille Østergaard var det i dag også mødet mellem kunderne og leverandøren, da flere prominente kokke besøgte det økologiske landbrug for at se nærmere på stedet, der leverer mange af deres varer, som bliver stadig mere eftertragtede.

- Det er et luksusproblem, når man bliver kimet ned af eksempelvis Super Brugsen, der vil have varer, men de mængder kan vi ikke levere, siger landmand Bjørn Kjelgaard.

Leverandører som Scheelsminde, Restaurant Kronborg og Restaurant Tabu henter jævnligt vareleverancer på gården, men søndag er der ikke langt fra jord til bord, da kokkene forvandler de nyophevne rodfrugter til smagsprøver til gårdens besøgende.

- Det er jo fantastisk, det er jo en helt anden råvare, du står med, når du selv har været ude at hente den, men også når du kender producenten, så giver den en anden respekt for den råvare, du står med, siger Kasper Kristensen, der er forpagter på Restaurant Kronborg.

I alt 75 økologiske landbrug landet over har i år deltaget i Økologisk Høstmarked.