LIGE NU:

Genbrug gavner mere end bare miljøet

Det er ikke kun miljøet det gavner, når du giver dit gamle tøj eller din cykel til genbrug. Hos Genbrugsbutikken GPS'en i Nørresundby går overskudet fra salget i år til ti velgørende organisationer.

Når du ikke længere kan bruge for eksempel din cykel, tøj, bamser eller møbler, så gavner det ikke kun miljøet at give det til genbrug. Hos Genbrugsbutikken GPS'en i Nørresundby går overskuddet fra salget i år til ti velgørende organisationer i Aalborg Kommune - og det gør en stor forskel under coronaen.

- Vi mangler sådan cirka en fjerdedel af vores indtægter, siger Jes Dige, der er stifter af organisationen Skyggebørn.

Coronakrisen har været hård for organisationen Skyggebørn. Skyggebørn hjælper børn og unge i sorg og modtager ikke offentlig støtte. Derfor er det kærkomment, at genbrugsbutikken GPS’en i Nørresundby har doneret 20.000 kroner af deres overskud til organisationen.

- Vi er dybt taknemmelige over, at der er nogle, der har øje for vores arbejde, og at vi er afhængige af små og store donationer, siger Jes Dige.

I alt har GPS’en i år doneret 200.000 kroner til velgørende formål i Aalborg Kommune. Men det er ikke bare videresalg af brugte affekter. GPS’en fungerer også som jobaktivering for personer, der har svært ved at finde vej til arbejdsmarkedet.

- Vi skal aktivere de unge mennesker, så de har en hverdag herude. At det så ovenikøbet betyder, at der er et overskud vi kan give videre, er jo glædeligt, siger Torben Mark, der er projektmedarbejder hos GPS’en.

Philip Thomsen er en af dem, der er i jobaktivering på GPS’en. Hans arbejde bidrager til de penge, som GPS’en sender videre.

- Det giver jo en god følelse inden i, at man laver noget, man kan stå inde for, siger Philip Thomsen.

Hos organisationen Skyggebørn går pengene til samtalegrupper

- Det vi kan hjælpe børnene med, er et rum, hvor de kan få et sprog for den nye situation, man er bragt i, siger Jes Dige.

Og hvis man mangler noget til julen, så kunne GPS’en være et besøg værd.

- Er der nogen der har lyst til en billig cykel er de velkommen og vi har nisser i massevis, siger Torben Mark.